Groen licht voor de Chocoladefabriek; brede steun in de gemeenteraad

Gepubliceerd op: 22 mei 2019 21:40

Woensdag 22 mei is tijdens de raadsvergadering met 27 stemmen voor en 7 stemmen tegen een definitief akkoord gegeven op de plannen voor de uitbreiding in de Chocoladefabriek.

Met de invulling van de tweede verdieping en de komst van de nieuwe organisaties Libertum (het voormalige Verzetsmuseum), Mirakel Musicaltheater, Stichting Taalontmoeting, de Techniekwerkplaats en VRSpace biedt de Chocoladefabriek straks een plek waar iedereen terecht kan voor taal, verhaal, geschiedenis, morele oordeelsvorming, techniek, zang en veel veel meer.

Bestuursvoorzitter van Libertum, Hans van den Akker: ‘Wij zijn zeer verheugd met het besluit van de Goudse gemeenteraad, waardoor wij in stad en regio door kunnen gaan met het bieden van ruimte voor bewustwording en gesprek over vrede en vrijheid. Daarmee kunnen wij de maatschappelijke meerwaarde van de Chocoladefabriek voor Gouda als denkstad, stad van tolerantie, vrijdenkers en democratie blijvend realiseren en versterken.’

Erna Staal, directeur-bestuurder van de bibliotheek: ‘Héérlijk, die beslissing. Volle kracht vooruit. Met zijn allen zien we een stralende toekomst voor de Chocoladefabriek tegemoet. Van de begane grond tot aan het dak zal het bruisen van de inspirerende ideeën. Vanzelfsprekend houden we de Gouwenaren op de hoogte tijdens de maanden van verbouwing die nu gaan volgen.’

Op 22 juni vindt het zomerfestival ‘Onder spanning’ plaats in de Chocoladefabriek. Alle bewoners van het pand zullen zich daar al presenteren.