Erna Staal nieuwe directeur de Bibliotheek Gouda

Gepubliceerd op: 29 september 2016 11:08

Met gepaste trots kunnen wij u melden dat wij vanaf 1 december 2016 onze nieuwe directeur Erna Staal mogen verwelkomen.

Erna Staal (52) is benoemd als nieuwe directeur van de Bibliotheek Gouda. Staal was de afgelopen jaren zakelijk directeur van Museum Beelden aan Zee in Den Haag. Daarvoor was zij uitgever bij Uitgeverij AtlasContact. Ze heeft een lange staat van dienst in de culturele en in de boekenwereld. Staal zal op 1 december starten als nieuwe directeur. 

Peter Terlouw, voorzitter van de Raad van Toezicht van de Bibliotheek Gouda: “Met Erna Staal heeft de Bibliotheek Gouda een topkandidaat weten te strikken. Zij combineert grote leidinggevende ervaring bij een culturele instelling met een passie voor het maatschappelijk domein. Wij hebben er als Raad van Toezicht het volste vertrouwen in dat ze deze prachtige bibliotheek met visie en passie een prachtige toekomst in zal loodsen.” 

Erna Staal: “Ik kan niet wachten om te kunnen gaan werken bij de beste bibliotheek van Nederland. Een plek waar kennismaken en kennisdelen centraal staat. Ik sta te popelen om samen met de partners van de bibliotheek, zowel in de Chocoladefabriek als in de stad, aan de slag te gaan. Samen met al het personeel van de Bibliotheek Gouda wil ik het succes bestendigen en uitbouwen. Zo zorgen we dat de Bibliotheek Gouda de leidende culturele instelling blijft die het nu is. Een bibliotheek met een voorbeeldfunctie, die andere bibliotheken door het hele land heen weet te inspireren.”