World Press Photo Exhibition in Gouda

Gepubliceerd op: 23 april 2023 08:06

De internationale fototentoonstelling World Press Photo komt in het najaar van 2023 naar Gouda en is drie weken lang te zien in de Chocoladefabriek. De tentoonstelling laat de winnaars van de jaarlijkse fotowedstrijd zien, met werk dat het afgelopen jaar het meeste bijdroeg aan de visuele journalistiek. World Press Photo Exhibition Gouda is te bezoeken van zaterdag 25 november tot en met zondag 17 december 2023.

Verhalen die ertoe doen. In Gouda

World Press Photo verbindt de wereld met verhalen die ertoe doen. De tentoonstelling brengt die verhalen - en daarmee de wereld - naar Gouda. Initiatiefnemer Marien Brand: “Ik had al langer de wens om World Press Photo naar Gouda te halen en ben blij dat dat nu gelukt is! Samen met Elsbeth Fraanje is het idee ontstaan een reeks evenementen te organiseren die geïnspireerd zijn op beeldtaal en die impact hebben binnen het maatschappelijke en sociale domein. Dit is het eerste programma.” De combinatie Gouda & World Press Photo geeft aanleiding en inspiratie genoeg voor een sterke thematische randprogrammering. Meer informatie hierover volgt later dit jaar.

Thierry van Vugt, wethouder cultuur: “Gouda staat van oudsher bekend als stad van het vrije woord, tolerantie en het ambacht van drukkers. Met World Press Photo kunnen we een sterk merk en inhoudelijk evenement toevoegen aan de culturele agenda van de stad, met meerwaarde voor de brede regio om ons heen.”

Chocoladefabriek Gouda

Op de tentoonstelling is krachtige, moedige en uitdagende fotojournalistiek en documentaire-fotografie te zien van over de hele wereld, gemaakt in het afgelopen jaar. Erna Staal, Chocoladefabriek Gouda: “De Chocoladefabriek is voor de World Press Photo tentoonstelling een vanzelfsprekende locatie. Bij alles wat we doen, staan verhalen centraal. Verhalen die we in onze gezamenlijke programmering verbinden aan maatschappelijke en sociale thema’s. En de fototentoonstelling is een bron van indrukwekkende verhalen.”

De Chocoladefabriek Gouda is één van de 10 locaties in Nederland waar de World Press Photo Exhibition te zien is. De tentoonstelling wordt wereldwijd vertoond in ongeveer 100 steden en 45 landen en bereikt elk jaar een wereldwijd publiek van 4 miljoen mensen.

Ga naar de website van World Press Photo