Werkplaatsen op zaterdag

We organiseren regelmatig ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. Er is veel te ontdekken en uit te proberen!

Eén deel is ingericht als techlab met onder andere LEGO en programmeren met LEGO (bouw een robot). Een ander deel is als werkplaats ingericht met werkbanken, gereedschap en (bouw)materialen. Je kunt aan de slag met een opdracht die voor je klaarligt, maar dat hoeft niet. Samen met jullie gaan we de Techniekwerkplaats uitproberen en ontwikkelen tot de leukste plek van Gouda!

De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost € 7,50 inclusief drinken. Neem gerust je vader, moeder, opa of oma mee om je te helpen in de werkplaats. Zij mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind).

Programma

Er zijn Werkplaatsen op zaterdag op: 

  • 7 oktober: tijdens het Weekend van de Wetenschap leer je normaal gesproken hoe je dingen maakt. Maar kinderen van 8 tot en met 12 jaar gaan bij ons juist dingen kapotmaken! Gratis, je hoeft je niet aan te melden.
  • 28 oktober: spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie maakt het raarste van het land? Tijdens deze Werkplaats op zaterdag laten Jan Wubbe en Natascha je op een heel andere manier kijken. We maken iets voor de helft en gebruiken dan een spiegel om het af te maken. Maak je iets dat echt lijkt of maak je iets raars? We gaan door totdat we dubbel zien of totdat het weer tijd is om naar huis te gaan. Deze activiteit is voor kinderen van 5 tot en met 8 jaar. 
  • 18 november: tijdens de Week van de Mediawijsheid worden 10-14-jarigen uitgedaagd om een fake personage uit te denken en verbeelden. Hoe 'maak' je van jezelf een beroemde filmheld, popster, of iemand anders? Door goed te bedenken wat voor 'imago' er bij jouw fake alter ego past en welke beelden en teksten daarbij horen, kun je verschillende programma's gebruiken om dit in elkaar te zetten. Maar let wel op: hoe je dit aan zo'n programma vraagt is erg belangrijk! Je kunt ook gebruikmaken van een greenscreen en een iPad.
  • 25 november en 2 december: surprises maken lastig? Op 25 november en op 2 december helpen we je op weg. Je kunt in de werkplaats terecht om te werken aan je surprise. Neem wel alvast je cadeautje mee om in je surprise te verwerken. Er wordt geklust en geknutseld met afvalmateriaal. Je mag ook jezelf verrassen met een fraai bouwsel. Deze activiteit is bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar. 
  • 16 december: kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen onder begeleiding van Jan Wubbe en Niels aan de slag met knikkerbanen.

Ook in de vakantie!

Ook in de herfstvakantie is er iets leuks te doen! Op donderdag 19 oktober tussen 14.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen vanaf 7 jaar een vogelvoederplank / -huisje maken!