Babylezen op BoekStartdag

Zaterdag 1 juni 2024, van 10:45 tot 11:15

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Boekstart beertjes

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Bovendien is het een gezellig moment om samen een boekje te lezen. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStartdag is een extra mooie dag om je kindje lid te maken van de bibliotheek (tot 18 jaar gratis!) en deel te nemen aan Babylezen!

Babylezen

Op een rustige, afgesloten plek in de Chocoladefabriek lezen we op 1 juni samen een (baby)boekje en zingen liedjes. Babylezen is voor baby's vanaf ongeveer 4 maanden tot het moment dat je kind zelfstandig loopt. De activiteit duurt van 10.45 tot 11.15 uur. 

Heb je een vraag of ben je verhinderd? Stuur een mail naar Ellen van Leeuwen: e.vanleeuwen@bibliotheekgouda.nl.

Reserveer een plek voor je baby

Nog geen lid?

Schrijf je kind in en ontvang een BoekStartkoffertje met onder andere een mooi boekje! We zijn er op 1 juni tussen 10.00 uur en 12.00 uur. Op een andere dag langskomen kan natuurlijk ook, bij de servicebalie van de bibliotheek in de Chocoladefabriek of in een van de kinderbibliotheken. Iedereen tot 18 jaar is gratis lid. 

Bieb voor de kleintjes

Wist je al dat we iedere week in de kinderbibliotheken voorlezen aan kinderen van 0 tot 4 jaar tijdens 'Bieb voor de kleintjes'? Het is gratis en aanmelden is niet nodig. 

Lees meer over 'Bieb voor de kleintjes'

Zelf voorlezen

Op bibliotheekgouda.nl/0-4 staan allerlei tips voor boeken die je kunt voorlezen. Natuurlijk is écht voorlezen met een boekje in de hand het allerleukst. Maar er zijn ook digitale alternatieven, zoals Bereslim.

Ga naar bibliotheekgouda.nl/0-4