Over boeken gesproken: de leesclub van de bibliotheek Gouda

18 januari 2023, van 19:30 tot 21:00 | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op 22 januari is er in de Goudse Schouwburg een literair café met Suzanna Jansen. Ter voorbereiding hierop organiseren we op 18 januari een avond over haar boek 'De omwenteling'.

Suzanna Jansen

Suzanna Jansen is schrijfster en verteller. In haar boeken, zoals 'Het pauperparadijs', onderzoekt ze het verleden omdat ze het heden wil begrijpen. Het gaat haar om gewone mensenlevens, en hoe grote maatschappelijke ontwikkelingen daarop ingrijpen - armoede, de positie van vrouwen, de noodzaak om kunst te maken tegen de keer in, of wat er gebeurt als er in je land een oorlog uitbreekt.

Lees meer over Suzanna Jansen

'De omwenteling'

In 'De omwenteling of de eeuw van de vrouw' schetst Suzanna de afgelopen eeuw vanuit een nieuw perspectief: dat van de vrouw. Op een ochtend in 1981 hangt Betsy Jansen-Dingemans een laken buiten. Het is geen wasdag en het laken is niet eens nat. Haar jongste dochter, de auteur, weet: mijn moeder stelt nu een daad, ze sluit zich aan bij de vrouwenbeweging. Betsy is geboren in 1922, het jaar waarin vrouwen voor het eerst kunnen stemmen. Toch tellen ze amper mee: ze krijgen minder loon, worden op hun trouwdag ontslagen en zijn bij wet handelingsonbekwaam. Honderd jaar later heeft haar dochter meer rechten en is haar wereld groter dan de huiskamer. In geen enkele eeuw veranderde het leven van vrouwen zo sterk – en daarmee dat van ons allemaal.

Reserveer het boek bij de bibliotheek Gouda

Literair café in de Goudse Schouwburg

Regelmatig is er een literair café in de Goudse Schouwburg. Op zondag 22 januari 2023 om 15.30 uur is Suzanna Jansen te gast. Een kaartje kost € 15,00. 

Koop je kaartje(s)

Leeslounge over 'De omwenteling'

Op woensdag 18 januari om 19.30 uur is er een leeslounge over 'De omwenteling'. Locatie is de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. Leden van de bibliotheek Gouda en vrienden van de Goudse Schouwburg betalen € 5,00; anderen betalen € 7,50. 

Heb je vragen? Neem dan contact op met Anita Ootjers via a.ootjers@bibliotheekgouda.nl.

Koop je kaartje(s)