Aanbod

De Nederlandse taal is moeilijk. Door veel te oefenen met spreken en lezen gaat het steeds beter. Ook helpen we je met computers en internet. Hieronder vind je ons aanbod. We helpen je graag! Vind je niet wat je zoekt? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 06-51829363. Of een mailtje te sturen naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl

Er zijn ook veel landelijke websites waarmee je kunt leren en oefenen. Bijvoorbeeld met taal en rekenen. Of met de computer. 

Spreekuren

Het Taalhuis heeft spreekuren in de Chocoladefabriek en in wijkcentra. Je hoeft geen afspraak te maken. Je kunt gewoon langskomen. Ook kun je bellen naar 06-51829363 of mailen naar taalhuis@bibliotheekgouda.nl.

Taalcafés

We hebben op verschillende momenten op verschillende plekken Taalcafés. We bespreken allerlei onderwerpen op een gezellige manier. 

Leeskringen

Houd je van mooie boeken, maar vind je lezen soms lastig? Dan kan samen lezen helpen! 

Klik & Tik

Klik & Tik helpt bij het werken op de computer.

Digisterker

Steeds vaker moet je je DigiD gebruiken om zaken te regelen. Veel mensen vinden dit lastig of twijfelen over de veiligheid. De cursus Digisterker helpt! 

DigiVitaler

DigiVitaler helpt je bij digitale zorg, bijvoorbeeld het patiëntenportaal waarmee je online afspraken kunt maken met een arts.

Taalmaatjes

Taalmaatjes, reserveer hier een tijdblok in Cacao, in de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20!

Spreekuur leren en werken

Leerwerkloket Midden-Holland is er voor al jouw vragen over leren & werken. Er zijn spreekuren op verschillende plekken in de regio. 

Digidokter

De Digidokter helpt je bij het maken van een keuze uit ons aanbod.