Werkplaatsen op zaterdag

We organiseren regelmatig ‘Werkplaatsen op zaterdag’ in de Techniekwerkplaats op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek aan Klein Amerika 20 in Gouda. Er is veel te ontdekken en uit te proberen!

Eén deel is ingericht als techlab met onder andere LEGO en programmeren met LEGO (bouw een robot). Een ander deel is als werkplaats ingericht met werkbanken, gereedschap en (bouw)materialen. Je kunt aan de slag met een opdracht die voor je klaarligt, maar dat hoeft niet. Samen met jullie gaan we de Techniekwerkplaats uitproberen en ontwikkelen tot de leukste plek van Gouda!

De activiteit begint om 14.00 uur. Een middag kost € 7,50 inclusief drinken. Neem gerust je vader, moeder, opa of oma mee om je te helpen in de werkplaats. Zij mogen gratis naar binnen (1 volwassene per kind).

Programma

Kijk in onze agenda voor de komende Werkplaatsen op zaterdag. We lichten er een paar uit: 

De lente! Bomen komen weer in de bloei, dieren komen uit een ei en paaseieren worden verstopt. Daarom staat de werkplaats op zaterdag van 25 maart in het thema van voorjaar en pasen! Samen met Natascha en ManHong maak je bijvoorbeeld je eigen paasboom en paasversieringen die je meteen erin kan hangen. Wil je iets moeilijker maken? Dan kun je aan de slag met het maken van een ei-Automaton, een ‘machine’ die je zelf bouwt en kan laten bewegen zoals jij wilt. Je gaat ervoor zorgen dat het ei open en dicht kan en dat het diertje erin te zien is. Tip: trek niet je paasbeste kleding aan want we gaan lekker knutselen, bouwen én we leren mechanische constructies om onze creaties te kunnen laten bewegen. 

Koop je kaartje(s)

Op 15 april gaan kinderen van 5 tot 8 jaar aan de slag met kastelen, ophaalbruggen en uitkijktorens. 

Koop je kaartje(s)

Op 22 april maken kinderen van 8 tot 12 jaar een attractiepark. 

Koop je kaartje(s)