Workshop Veilig online

10 april 2024, van 19:00 tot 21:00 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Gebruiker met iconen van applicaties

Op woensdag 10 april 2024 van 19.00 tot 21.00 uur geeft onze mediacoach Mink Lammertink een workshop 'Veilig online' voor volwassenen in de Steenlandzaal van de Chocoladefabriek.

Contact met de familie gaat via WhatsApp, bankzaken regel je met internetbankieren, je raadpleegt de reisplanner om op tijd op je afspraak te komen en je foto’s maak je nog mooier met een fotoprogramma. Een smartphone, tablet of laptop biedt veel mogelijkheden die je dagelijks gebruikt.

Maar hoe zorg je ervoor dat je al die mogelijkheden veilig gebruikt? Dat je bijvoorbeeld niet wordt opgelicht of dat je persoonlijke foto’s en informatie privé blijven? Dat je, naast het gevaar van een hack door criminelen, ook je data niet weggeeft aan grote bedrijven? Dit leer je tijdens de workshop ‘veilig online’ in de Chocoladefabriek, bedoeld voor meer ervaren gebruikers van apparaten die wat dieper op de mogelijkheden en gevaren willen ingaan.

Neem je eigen smartphone of tablet mee. Het is handig als je de basis hiervan al kent, maar is geen pre. Zo ga je na de workshop naar huis met een goed beschermde smartphone of tablet en kennis die je helpt om veilig online te gaan.

Heb je vragen over de workshop, neem dan contact op met Danielle North: d.north@bibliotheekgouda.nl.

Koop je kaartje(s)