Agenda Volwassenen

Resultaat 1 - 10 (van 11)

• Cursus foto-album maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken Van 09:00 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In vijf lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

do 18 okt

• Cursus Online Marketing Bekijk details

cursus online marketing 31 oktober 2018 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Wil je leren hoe social media werkt, en een online marketingplan maken voor jouw bedrijf of organisatie? Op woensdag 31 oktober 2018 start de Cursus Online Marketing bij de Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek.

wo 31 okt

• Smaak van de aarde Bekijk details

Smaak van de aarde 6 november 2018, 20:00 t/m 20 november 2018, 21:30 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Het thema van heel Nederland leest 2018 is Voeding. In het kader hiervan biedt de bibliotheek in samenwerking met Jeanine Kouijzer een cursus van drie avonden die smaakmakend zijn en een ander perspectief bieden op voeding, voedselkeuzes en bereiding van voeding.

06 nov t/m 20 nov

• Colleges Filosofie: de duurzame revolutie Bekijk details

duurzame revolutie 7 november 2018, 10:00 t/m 28 november 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Door Peter Berg. Tijdens de lezingen zal geen pleidooi worden gehouden voor een duurzaam leven. De filosofie staat neutraal ten aanzien van de wenselijkheid of onwenselijkheid van duurzame ontwikkeling. Wel zullen we stilstaan bij een aantal begrippen die in het denken over duurzaamheid zo´n belangrijke rol spelen: natuur, economie, tijd, afval, ecologie.

07 nov t/m 28 nov

• Social Media Werkochtend Bekijk details

social media werkochtend voor ondernemers Van 10:00 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, zaal Puur

Iedere tweede woensdagochtend van de maand organiseert Loes Vork in samenwerking met de Bibliotheek Gouda een Social Media Werkochtend voor ondernemers.

wo 14 nov

• iPad training, SeniorWeb Bekijk details

iPad Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

In deze training van drie ochtenden leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u die naar eigen voorkeur kunt inrichten.

do 15 nov

• Colleges Klassieke Oudheid: Grote namen in de oudheid Bekijk details

duurzame revolutie 20 november 2018, 10:00 t/m 18 december 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Perikles van Athene, Alexander de Grote, Hannibal, Julius Caesar, keizer Augustus, keizer Constantijn, dat zijn antieke persoonlijkheden van wie iedereen de namen kent. Wat heeft het tot zulke markante figuren in hun tijd gemaakt en waarom heeft onze westerse beschaving in de politiek, beeldende -en literaire kunst telkens weer naar die grote mannen verwezen? In vijf colleges wordt hun betekenis in de historisch context duidelijk gemaakt én wordt hun voortleven in beeld gebracht.

20 nov t/m 18 dec

• Breinlab: Brandstof voor je brein Bekijk details

Breinlab Van 20:00 tot 21:45 | Chocoladefabriek Gouda

Breinlab wordt speciaal georganiseerd voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd bovenbouw basisschool/brugklas voortgezet onderwijs en soms voor de ouders/opvoeders en hun puberende kinderen samen. Dit keer bestaat Breinlab uit het tweeluik: ‘Brandstof voor je brein’ door Jeanine Kouijzer en ‘Hoe pubers en ouders/opvoeders elkaars brein beïnvloeden’ door Frank Schurink.

wo 21 nov

• Donateursavond Cees Nooteboom Bekijk details

Donateursavond Van 20:30 tot 22:00 | De trap - Chocoladefabriek

Op 22 november bent u vanaf 20.30 uur van harte uitgenodigd voor de Donateursavond in de Chocoladefabriek. Samen met auteur Cees Nooteboom, boekhandel Verkaaik en Daan Cartens gaan we er een mooie avond van maken.

do 22 nov

• Breinlab: Hoe pubers en ouders/opvoeders elkaars brein beinvloeden Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Chocoladefabriek Gouda

Door Frank Schurink. Een workshop ‘Gedoemanagement’ speciaal voor ouders/opvoeders én hun puberzoon/-dochter. Tijdens deze workshop krijg je als ouder/opvoeder op een luchtige manier inzicht in de invloed van (puber)gedoe op het brein van alle gezinsleden.

di 27 nov