Agenda Volwassenen

Resultaat 1 - 10 (van 20)

• Cursus Fotoalbum maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken 15 februari 2018, 09:30 t/m 15 maart 2018, 12:00 | Chocoladefabriek

Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In vijf lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

15 feb t/m 15 mrt

• Mythen in woord en beeld – door dr. Anton van Hooff Bekijk details

Europa ontvoerd door oppergod Zeus 7 februari 2018, 10:00 t/m 21 maart 2018, 12:00 | Chocoladefabriek Gouda, Steenlandzaal

Iedere zaal van een schilderijmuseum laat de bezoeker beseffen hoe enorm groot de invloed van de antieke mythologie altijd is geweest. Hoe vaak is bijvoorbeeld niet afgebeeld hoe het frêle prinsesje Europa door oppergod Zeus in de gedaante van een stier uit Phoenicië naar Kreta werd ontvoerd om daar de stammoeder van de Europeanen te worden?

07 feb t/m 21 mrt

• Lezing: Er stond een vrouw in de tuin Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Chocoladefabriek Gouda

In het kader van de dag van de vrouwengeschiedenis, op 8 maart 2018, is auteur Anne Mieke Backer te gast. Zij onderzocht voor haar boek ‘Er stond een vrouw in de tuin’ de rol van vrouwen in het landschap. Haar onderzoek leverde bijzondere portretten op.

do 08 mrt

• Film en Diner: Sprakeloos Bekijk details

Film en Diner: Sprakeloos Van 19:00 tot 22:00 | Chocoladefabriek Gouda

In 2009 verscheen Tom Lanoye’s roman Sprakeloos, die handelt over de dood van zijn moeder - een amateuractrice die, na een beroerte, haar spraak verliest. Op vrijdag 9 maart kun je de film 'Sprakeloos' bekijken en bovendien een heerlijke maaltijd van Kruim nuttigen.

vr 09 mrt

• Social Media Werkochtend Bekijk details

social media werkochtend voor ondernemers Van 10:00 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, zaal Puur

Iedere tweede woensdagochtend van de maand organiseert Loes Vork in samenwerking met de Bibliotheek Gouda een Social Media Werkochtend voor ondernemers.

wo 14 mrt

• Clubavond met Tom Lanoye Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Chocoladefabriek Gouda

Tom Lanoye, romancier, dichter, columnist, scenarist én theaterauteur, begon ooit als enfant terrible, maar is inmiddels een gevestigd schrijver die zich wijdt aan ‘alle vormen van teksten en schriftuur’.

vr 16 mrt

• Ouder en Kind taalcursussen Bekijk details

18 maart 2018, 14:00 t/m 15 april 2018, 16:00 | Chocoladefabriek Gouda

Samen met je zoon of dochter een taal leren? Dat kan! In deze cursussen Spaans en Frans speciaal voor ouders en kinderen (leeftijd 8-12 jaar) ga je samen spelenderwijs aan de slag. Leuk en handig voor op vakantie! Voorkennis is niet vereist.

18 mrt t/m 15 apr

• Het grote lijsttrekkersdebat Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Chocoladefabriek Gouda

Een avond voor iedereen, variërend van diegenen die nog een laatste overtuigend argument nodig hebben om een keuze te kunnen maken tot de kiezers die absoluut geen idee hebben wat te stemmen. Noteer alvast in de agenda! Iedereen is welkom, inschrijven niet nodig.

di 20 mrt

• iPad training, SeniorWeb Bekijk details

iPad 22 maart 2018, 09:30 t/m 5 april 2018, 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

In deze training van drie ochtenden leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u die naar eigen voorkeur kunt inrichten.

22 mrt t/m 05 apr

• Colleges Filosofie door Peter Berg Bekijk details

Colleges filosofie Deugd en Wederkerigheid 28 maart 2018, 10:00 t/m 18 april 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Deugd en Wederkerigheid. Aristoteles en het Neodarwinisme over ethiek. Tijdens de eerste twee lezingen gaan we in op de opvatting van Aristoteles over ethiek en politiek. Daarbij zullen ook hedendaagse filosofen als Martha Nussbaum en Michael Sandel aan bod komen. Tijdens de derde en vierde lezing onderzoeken we de historische kijk op moraal en ethiek.

28 mrt t/m 18 apr