Agenda Volwassenen

• Zomerfestival: Onder Spanning Bekijk details

Van 09:00 tot 17:00 | Chocoladefabriek

Op zaterdag 22 juni organiseert de Chocoladefabriek het allereerste Zomerfestival. Dit jaar is het thema ‘Onder spanning’. Het belooft met recht een spannende, maar vooral geweldige, dag te worden. Voor jong en oud is er van alles te beleven.

za 22 jun

• Taalzomer: Zing Nederlandse liedjes met me Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek - Steenlandzaal

Samen zingen verbindt! Je wordt er vrolijk van én je verbetert je taal op een speelse manier. Voor alle leeftijden!

wo 31 jul

• Taalzomer: Kijkje in de Drukkerswerkplaats Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek, Drukkerswerkplaats

Hoe werd vroeger een boek gemaakt? In de drukkerswerkplaats kun je het zien! Je krijgt uitleg van een van de medewerkers. Je ziet de drukpers in actie. Wie weet mag je een handje meehelpen! Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

wo 07 aug

• Zomerlezen: Samen op de foto in een prentenboek Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Heb je altijd al eens de hoofdrol in een boek willen spelen samen met je kind? Jullie maken foto’s en met een speciale app zorgen jullie dat de foto’s in het prentenboek komen. Niet moeilijk, wel heel erg leuk om te doen! Het resultaat sturen we naar je op.

wo 14 aug

• Taalzomer: Workshop in de Siroopwafelbakkerij Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek / Binnenstad

Gouda is bekend om haar heerlijke stroopwafels. Wil je weten hoe deze gemaakt worden? In de Siroopwafelbakkerij Van Vliet laten ze alles zien én mag je zelf een siroopwafel bakken! Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

wo 21 aug

• Taalzomer: Kijkje in de Drukkerswerkplaats Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek, Drukkerswerkplaats

wo 28 aug

• Cursus basisvaardigheden computer (Windows) SeniorWebcursus Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | Chocoladefabriek | Puur

In de cursus Basisvaardigheden wordt in 10 lessen geleerd wat een computer kan en hoe u hem moet bedienen. De cursus wordt in een rustig tempo gegeven zodat u zich stap voor stap de basisvaardigheden kunt eigen maken.

di 17 sep

• Workshop Veilig & Vertrouwd Online, Seniorweb Bekijk details

iPad Van 13:30 tot 16:00 | de Chocoladefabriek | Puur

Het is belangrijk om uw privacy en veiligheid op internet te waarborgen.

di 17 sep

• Cursus Fotobewerking, SeniorWebcursus Bekijk details

cursus fotobewerking Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Plaatjes schieten is misschien zonder limiet, maar wat ermee te doen daarna? In deze cursus leert u afbeeldingen organiseren, zodat ze terug te vinden zijn. En wordt geoefend met de basishandelingen om de foto’s te bewerken en naar eigen smaak te verbeteren.

do 19 sep

• Cursus foto-album maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

3 lessen: do 10 okt t/m 31 okt 2019 | Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In drie lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

do 10 okt