Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het complete programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 11 - 20 (van 378)

• wo 26 jun Bijeenkomst voor de schrijverscommunity Bekijk details

A selective focus shot of a pencil and a notebook on a white table Van 19:00 tot 20:30 | Jeugdwerkplaats in de Chocoladefabriek

Ben je (beginnend) schrijver? Iedere laatste woensdag van de maand komt de schrijverscommunity bij elkaar in de Jeugdwerkplaats van de Chocoladefabriek, van 19.00 tot uiterlijk 20.30 uur.

• wo 26 jun Janice Deul Bekijk details

Van 19:30 tot 21:30 | Steenlandzaal in de Chocoladefabriek

Op woensdagavond 26 juni ontvangt de Chocoladefabriek Janice Deul voor een korte lezing en vraaggesprek. Zij is de auteur van het Keti Koti: Waarom we de afschaffing van de slavernij moeten herdenken en vieren. Janice Deul is een Afro-Nederlandse journalist, DIE-professional en mode-/cultuuractivist met meer dan 20 jaar ervaring in de bladenwereld, die zich sinds 2011 sterk maakt voor een inclusief, veilig en inspirerend creatief klimaat. Dat doet ze onder meer als spreker, gastdocent, programmeur, curator en/of creative director van modetentoonstellingen en als columnist, publicist en auteur.

• do 27 jun Inloopspreekuur digitale vragen in Van Noord Bekijk details

Van 13:30 tot 16:00 | Elke week | Van Noord, Lekkenburg 1 in Gouda

Heb je een vraag over je computer, tablet of smartphone?

• do 27 jun Spreekuur IDO Van Noord Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week | Van Noord, Lekkenburg 1 in Gouda

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken? Kom langs in de bibliotheek Gouda. Wij zijn een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en helpen je graag.

• do 27 jun Taalhuisspreekuur Chocoladefabriek Bekijk details

Van 18:30 tot 19:30 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Het Taalhuis helpt je bij het leren van de Nederlandse taal. Ook helpen we je met computers en internet.

• vr 28 jun Ontmoetingscafé in de Chocoladefabriek Bekijk details

Young adults, colleagues on break from work. Friends meeting, coworkers communication, friendly conversation. People drinking coffee and talking. Vector isolated concept metaphor illustration Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

De Nederlandse taal is moeilijk. Door veel te oefenen met spreken en lezen gaat het steeds beter.

• vr 28 jun Bieb voor de kleintjes in Van Noord Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | Van Noord, Lekkenburg 1 in Gouda

Om taal te leren zijn kinderen afhankelijk van wat ze om zich heen horen. Hoe meer er thuis gepraat wordt, hoe groter de woordenschat van kinderen. De woordenschat heeft weer invloed op latere leesprestaties. Voorlezen is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met taal.

• ma 01 jul Taalcafé Bekijk details

Young adults, colleagues on break from work. Friends meeting, coworkers communication, friendly conversation. People drinking coffee and talking. Vector isolated concept metaphor illustration Van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Bij het Taalcafé ontmoet je mensen uit Nederland en uit veel andere landen. Je oefent het praten en luisteren in het Nederlands. Je drinkt met elkaar een kopje koffie of thee. Het is gezellig en leerzaam.

• di 02 jul Workshop: Verbeter je CV en sollicitatiebrief Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00

Heb je moeite met de taal? Solliciteren kan dan best lastig zijn. Jouw CV is vast in grote lijnen klaar. Maar bekijk jij hem elke keer wel weer kritisch? Pas jij hem op elke vacature aan? Want zo is de kans groter dat jij wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Tijdens deze workshop leer je hoe jouw CV en brief eruit kunnen zien.

• di 02 jul Workshop: Gezond leven, wat is dat en hoe doe je dat? Bekijk details

Van 09:30 tot 11:00 | Ontmoetingscentrum de Walvis, Walvisstraat 1, Korte Akkeren

Gezond zijn lijkt vaak zo vanzelfsprekend. Maar zodra je iets gaat mankeren of je niet lekker in je vel zit, dan merk je pas hoe belangrijk jouw gezondheid is. Het kan zelfs zo zijn dat je na het hebben van een klacht, je nog meer klachten erbij krijgt. Die cirkel wil je graag doorbreken.

Paginanavigatie