Programma & cursusaanbod 2018-2019

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 11 - 20 (van 20)

• Zomerlezen: Knutselen en (voor)lezen Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Elke week | Jeugdwerkplaats - Chocoladefabriek

Kom knutselen in de jeugdwerkplaats! We lezen voor uit (nieuwe) boeken over verre landen en gaan aan de slag met spelletjes, knutselmateriaal of bluebots.

wo 21 aug

• Taalzomer: Workshop in de Siroopwafelbakkerij Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek / Binnenstad

Gouda is bekend om haar heerlijke stroopwafels. Wil je weten hoe deze gemaakt worden? In de Siroopwafelbakkerij Van Vliet laten ze alles zien én mag je zelf een siroopwafel bakken! Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

wo 21 aug

• Zomerlezen: Knutselen en (voor)lezen Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Elke week | Jeugdwerkplaats - Chocoladefabriek

wo 28 aug

• Taalzomer: Kijkje in de Drukkerswerkplaats Bekijk details

Van 11:00 tot 12:00 | Chocoladefabriek, Drukkerswerkplaats

Hoe werd vroeger een boek gemaakt? In de drukkerswerkplaats kun je het zien! Je krijgt uitleg van een van de medewerkers. Je ziet de drukpers in actie. Wie weet mag je een handje meehelpen! Voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar.

wo 28 aug

• de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019 Bekijk details

14 september 2019 | Chocoladefabriek

Op zaterdag 14 september vindt de finale plaats van de Goudse Junior Stadsdichtersverkiezing 2019, een initiatief van de Goudse Stadsdichter, Pieter Stroop van Renen, en de Bibliotheek Gouda.

za 14 sep

• Cursus basisvaardigheden computer (Windows) SeniorWebcursus Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | Chocoladefabriek | Puur

In de cursus Basisvaardigheden wordt in 10 lessen geleerd wat een computer kan en hoe u hem moet bedienen. De cursus wordt in een rustig tempo gegeven zodat u zich stap voor stap de basisvaardigheden kunt eigen maken.

di 17 sep

• Workshop Veilig & Vertrouwd Online, Seniorweb Bekijk details

iPad Van 13:30 tot 16:00 | de Chocoladefabriek | Puur

Het is belangrijk om uw privacy en veiligheid op internet te waarborgen.

di 17 sep

• Cursus Fotobewerking, SeniorWebcursus Bekijk details

cursus fotobewerking Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Plaatjes schieten is misschien zonder limiet, maar wat ermee te doen daarna? In deze cursus leert u afbeeldingen organiseren, zodat ze terug te vinden zijn. En wordt geoefend met de basishandelingen om de foto’s te bewerken en naar eigen smaak te verbeteren.

do 19 sep

• Cursus foto-album maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

3 lessen: do 10 okt t/m 31 okt 2019 | Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In drie lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

do 10 okt

• iPad Training, Seniorweb Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | Wit, Chocoladefabriek

In deze training van drie ochtenden leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u die naar eigen voorkeur kunt inrichten.

do 07 nov