Programma & cursusaanbod 2017-2018

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 25)

• Cursus Fotoalbum maken, SeniorWebcursus Bekijk details

foto-album maken 15 februari 2018, 09:30 t/m 15 maart 2018, 12:00 | Chocoladefabriek

Wat te doen met alle foto’s die we in verloop van de tijd maken? Inplakken in een fotoboek is een optie, maar dit kan natuurlijk ook digitaal. In vijf lessen wordt u duidelijk hoe met eenvoudige middelen - én met de nodige eigen creativiteit - een digitaal fotoalbum maakt.

15 feb t/m 15 mrt

• Voorlezen Nationale Voorleesdagen Bekijk details

24 januari 2018, 10:00 t/m 23 februari 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, KB Oosterwei en KB Bloemendaal-Plaswijck

Geniet samen met je kind van Ssst! De tijger slaapt!: prentenboek van het jaar 2018. Vanaf 24 januari tot de voorjaarsvakantie kan je bij ons komen luisteren en kijken naar dit verhaal.

24 jan t/m 23 feb

• LEGO workshops Bekijk details

28 februari 2018, 09:00 t/m 1 maart 2018, 12:30 | Steenlandzaal Chocoladefabriek

Vorig schooljaar zijn we gestart met de LEGO Educatielijn en ook dit schooljaar kun je in de bibliotheek terecht voor: LEGO We Do (voor kinderen van 6 t/m 8 jaar) en LEGO Mindstorms (voor kinderen van 9 t/m 12 jaar). Met We Do bouw je een kleine robot en met Mindstorms leer je een robot programmeren. Aan het eind van een workshop krijg je certificaat op naam. Haal in de Chocoladefabriek je hart op aan LEGO We Do en LEGO Mindstorms!

28 feb t/m 01 mrt

• BoekenBios Meester Kikker Bekijk details

Meester Kikker Van 14:30 tot 16:30 | Steenlandzaal Chocoladefabriek

Kom naar de BoekenBios in de Voorjaarsvakantie. We draaien de komische boekverfilming Meester Kikker, naar het boek van Paul van Loon.

do 01 mrt

• Mythen in woord en beeld – door dr. Anton van Hooff Bekijk details

Europa ontvoerd door oppergod Zeus 7 februari 2018, 10:00 t/m 21 maart 2018, 12:00 | Chocoladefabriek Gouda, Steenlandzaal

Iedere zaal van een schilderijmuseum laat de bezoeker beseffen hoe enorm groot de invloed van de antieke mythologie altijd is geweest. Hoe vaak is bijvoorbeeld niet afgebeeld hoe het frêle prinsesje Europa door oppergod Zeus in de gedaante van een stier uit Phoenicië naar Kreta werd ontvoerd om daar de stammoeder van de Europeanen te worden?

07 feb t/m 21 mrt

• Robotwerkplaats in de Chocoladefabriek Bekijk details

inloop Robotwerkplaats 3 februari 2018, 10:00 t/m 9 juni 2018, 13:00 | Chocoladefabriek Gouda

Je kunt op verschillende zaterdagen in de Jeugdwerkplaats terecht voor de Robotwerkplaats.

03 feb t/m 09 jun

• Maak kennis met peuteryoga Bekijk details

peuteryoga 7 maart 2018, 09:00 t/m 23 maart 2018, 10:45 | Kinderbibliotheek Oosterwei en Kinderbibliotheek Bloemendaal-Plaswijk

Peuteryoga is bedoeld voor peuters van 2-4 jaar oud, onder begeleiding van een volwassene. Het plezier erbij staat voorop en het is vooral een fijne manier om coördinatie en zelfvertrouwen van je peuter te vergroten. Maak op woensdag 7 maart in Kinderbibliotheek Oosterwei kennis met peuteryoga, op vrijdag 23 maart kan dat in Kinderbibliotheek Bloemendaal.

07 mrt t/m 23 mrt

• Lezing: Er stond een vrouw in de tuin Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | Chocoladefabriek Gouda

In het kader van de dag van de vrouwengeschiedenis, op 8 maart 2018, is auteur Anne Mieke Backer te gast. Zij onderzocht voor haar boek ‘Er stond een vrouw in de tuin’ de rol van vrouwen in het landschap. Haar onderzoek leverde bijzondere portretten op.

do 08 mrt

• Film en Diner: Sprakeloos Bekijk details

Film en Diner: Sprakeloos Van 19:00 tot 22:00 | Chocoladefabriek Gouda

In 2009 verscheen Tom Lanoye’s roman Sprakeloos, die handelt over de dood van zijn moeder - een amateuractrice die, na een beroerte, haar spraak verliest. Op vrijdag 9 maart kun je de film 'Sprakeloos' bekijken en bovendien een heerlijke maaltijd van Kruim nuttigen.

vr 09 mrt

• Social Media Werkochtend Bekijk details

social media werkochtend voor ondernemers Van 10:00 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek, zaal Puur

Iedere tweede woensdagochtend van de maand organiseert Loes Vork in samenwerking met de Bibliotheek Gouda een Social Media Werkochtend voor ondernemers.

wo 14 mrt