Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het complete programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 117)

• Vraag de Straattafel Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week

Heb je een vraag over je computer? Iedere donderdag van 14.00 uur tot 16.00 uur kun je terecht bij 'Vraag de Straattafel’ in ontmoetingscentrum Van Noord aan de Lekkenburg 1 in Gouda!

do 05 aug

• Voorleesochtend in Van Noord Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week

Om taal te leren zijn kinderen afhankelijk van wat ze om zich heen horen. Hoe meer er thuis gepraat wordt, hoe groter de woordenschat van kinderen. De woordenschat heeft weer invloed op latere leesprestaties. Voorlezen is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met taal.

• Ontmoetingscafé in de Chocoladefabriek Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week

De Nederlandse taal is moeilijk. Door veel te oefenen met spreken en lezen gaat het steeds beter.

• Taalcafé in de Walvis Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00

Wil je de Nederlandse taal oefenen? Dat kan in een taalcafé. Er zijn verschillende soorten taalcafés op verschillende momenten.

• Spreekuur Taalhuis Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20

Wil je de Nederlandse taal leren? Kom naar het spreekuur. We maken kennis en bepalen met jou welke cursus het beste bij je past.

di 10 aug

• Racen met de BlueBots Bekijk details

11 augustus 2021

Kinderen die veel lezen, hebben een grotere woordenschat dan kinderen die minder lezen. En met betere leesvaardigheden worden ook de andere schoolvakken makkelijker. Het is belangrijk dat kinderen ook in de zomervakantie blijven lezen, zodat ze geen 'zomerdip' krijgen en na de vakantie achteruit zijn gegaan in hun leesvaardigheden. Daarom heeft de bibliotheek Gouda een mooi programma samengesteld voor kinderen uit groep 3 en 4.

wo 11 aug

• Vraag de Straattafel Bekijk details

Van 14:00 tot 16:00 | Elke week

do 12 aug

• Voorleesochtend in Van Noord Bekijk details

vr 13 aug

• Ontmoetingscafé in de Chocoladefabriek Bekijk details

vr 13 aug

• BiebBouwers Vakantiespecial! Bekijk details

24 juni 2021 t/m 16 augustus 2021

Heb je ook zo’n zin om weer op reis te gaan? Ga dan mee met BiebBouwers, die reizen de hele wereld rond vanachter de computer! Ze bezoeken wereldberoemde gebouwen en fantaseren hoe ze daar spectaculair vanaf kunnen glijden. Laatst waren ze nog bovenop de Eiffeltoren en gleden ze met de waterglijbaan zo in één keer de rivier in! Ben jij ook goed in het bedenken van dit soort gekke combinaties? Doe dan mee met de vakantie-editie van de BiebBouwers!

24 jun t/m 16 aug