Programma & cursusaanbod 2018-2019

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 65)

• Computervragenuurtje Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Drukkerswerkplaats, Chocoladefabriek

Iedere dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties) in de Chocoladefabriek - het Seniorweb Computervragenuurtje. Krijg antwoord op al uw computervragen voor 1 euro per halfuur.

di 17 sep

• Cursus basisvaardigheden computer (Windows) SeniorWebcursus Bekijk details

Van 09:30 tot 12:00 | Chocoladefabriek | Puur

In de cursus Basisvaardigheden wordt in 10 lessen geleerd wat een computer kan en hoe u hem moet bedienen. De cursus wordt in een rustig tempo gegeven zodat u zich stap voor stap de basisvaardigheden kunt eigen maken.

di 17 sep

• Filosofiecolleges - Moderne filosofen over democratie #1 Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Europa is de bakermat van de democratie. In de democratie worden de vrijheid en gelijkheid van de individuen gewaarborgd. Deze individuen leiden geen geïsoleerd bestaan, maar zijn met elkaar verbonden. Filosofen hebben erop gewezen dat die verhouding problematisch is, ze staan op gespannen voet met elkaar. Tijdens vier lezingen onderzoeken we de verhouding tussen deze drie waarden. Filosofen die aan bod komen zijn: Montesquieu, Hegel, Tocqueville, Valéry, Schmitt en Lefort.

wo 18 sep

• Leeslounge Non-Fictie Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Kruim, Chocoladefabriek

Wat is er leuker dan samen een boek lezen? Wat ontdek je door met anderen over een boek te praten? Wat maakt een boek goed? Op woensdag 18 september 2019 organiseren we de eerste 'narratieve non-fictie' leeslounge in de Chocoladefabriek in samenwerking met Lily's Leeslounge en Boekhandel Verkaaik.

wo 18 sep

• Cursus Fotobewerking, SeniorWebcursus Bekijk details

cursus fotobewerking Van 09:30 tot 12:00 | Stadsbibliotheek in de Chocoladefabriek

Plaatjes schieten is misschien zonder limiet, maar wat ermee te doen daarna? In deze cursus leert u afbeeldingen organiseren, zodat ze terug te vinden zijn. En wordt geoefend met de basishandelingen om de foto’s te bewerken en naar eigen smaak te verbeteren.

do 19 sep

• Op reis door leesland Bekijk details

21 september 2019 | Chocoladefabriek

Het thema reizen hangt volop in de lucht. Je hebt er alleen een boek voor nodig en dan kom je overal.

za 21 sep

• Robotwerkplaats in de Chocoladefabriek Bekijk details

inloop Robotwerkplaats Van 10:00 tot 13:00 | Chocoladefabriek Gouda

Je kunt op verschillende zaterdagen in de Jeugdwerkplaats terecht voor de Robotwerkplaats.

za 21 sep

• Computervragenuurtje Bekijk details

Van 11:00 tot 12:30 | Drukkerswerkplaats Chocoladefabriek

di 24 sep

• Filosofiecolleges - Moderne filosofen over democratie #2 Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

wo 25 sep

• Denkfabriek - Het belang van taal Bekijk details

Van 19:30 tot 21:00 | Drukkerwerkplaats, Chocoladefabriek

Taal verbindt maar kan ook leiden tot discussie en onbegrip. Onderschatten we de kracht en het belang van taal? En hoe kunnen we taal inzetten om elkaar beter te begrijpen? Debatteer mee over de stellingen over de verandering van taal door WhatsApp, invloeden van straattaal en genderneutrale taal.

do 26 sep