Programma & cursusaanbod 2018-2019

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 33)

• Colleges Klassieke Oudheid: Grote namen in de oudheid Bekijk details

duurzame revolutie 20 november 2018, 10:00 t/m 18 december 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Perikles van Athene, Alexander de Grote, Hannibal, Julius Caesar, keizer Augustus, keizer Constantijn, dat zijn antieke persoonlijkheden van wie iedereen de namen kent. Wat heeft het tot zulke markante figuren in hun tijd gemaakt en waarom heeft onze westerse beschaving in de politiek, beeldende -en literaire kunst telkens weer naar die grote mannen verwezen? In vijf colleges wordt hun betekenis in de historisch context duidelijk gemaakt én wordt hun voortleven in beeld gebracht.

20 nov t/m 18 dec

• Smaak van de aarde Bekijk details

Smaak van de aarde 6 november 2018, 20:00 t/m 20 november 2018, 21:30 | Zaal Puur, Chocoladefabriek

Het thema van heel Nederland leest 2018 is Voeding. In het kader hiervan biedt de bibliotheek in samenwerking met Jeanine Kouijzer een cursus van drie avonden die smaakmakend zijn en een ander perspectief bieden op voeding, voedselkeuzes en bereiding van voeding.

06 nov t/m 20 nov

• Sinterklaasliedjes met de kleintjes Bekijk details

Sinterklaasliedjes met de kleintjes 21 november 2018, 10:30 t/m 23 november 2018, 11:30 | Kinderbibliotheken

Gezellig met je baby, dreumes of peuter op schoot Sinterklaasliedjes zingen en muziek maken. De activiteit wordt verzorgd door een muziekdocent van het Cultuurhuis Garenspinnerij.

21 nov t/m 23 nov

• Breinlab: Brandstof voor je brein Bekijk details

Breinlab Van 20:00 tot 21:45 | Chocoladefabriek Gouda

Breinlab wordt speciaal georganiseerd voor ouders/opvoeders van kinderen in de leeftijd bovenbouw basisschool/brugklas voortgezet onderwijs en soms voor de ouders/opvoeders en hun puberende kinderen samen. Dit keer bestaat Breinlab uit het tweeluik: ‘Brandstof voor je brein’ door Jeanine Kouijzer en ‘Hoe pubers en ouders/opvoeders elkaars brein beïnvloeden’ door Frank Schurink.

wo 21 nov

• Cees Nooteboom in de Chocoladefabriek Bekijk details

Donateursavond Van 20:30 tot 22:00 | De trap - Chocoladefabriek

Op 22 november bent u vanaf 20.30 uur van harte uitgenodigd voor deze speciale avond in de Chocoladefabriek. Samen met auteur Cees Nooteboom, boekhandel Verkaaik en Daan Cartens gaan we er een mooie avond van maken.

do 22 nov

• Het Groots Gouds Stadsdichters Gala Bekijk details

Van 16:00 tot 19:00 | Chocoladefabriek

Elk jaar vindt het Nationaal Stadsdichters evenement plaats in Lelystad. Dit jaar besloot de Goudse Stadsdichter Pieter Stroop van Renen om in Gouda een leuke afterparty te organiseren.

za 24 nov

• Colleges Filosofie: de duurzame revolutie Bekijk details

duurzame revolutie 7 november 2018, 10:00 t/m 28 november 2018, 12:00 | Chocoladefabriek, Steenlandzaal

Door Peter Berg. Tijdens de lezingen zal geen pleidooi worden gehouden voor een duurzaam leven. De filosofie staat neutraal ten aanzien van de wenselijkheid of onwenselijkheid van duurzame ontwikkeling. Wel zullen we stilstaan bij een aantal begrippen die in het denken over duurzaamheid zo´n belangrijke rol spelen: natuur, economie, tijd, afval, ecologie.

07 nov t/m 28 nov

• Breinlab: Hoe pubers en ouders/opvoeders elkaars brein beinvloeden Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Chocoladefabriek Gouda

Door Frank Schurink. Een workshop ‘Gedoemanagement’ speciaal voor ouders/opvoeders én hun puberzoon/-dochter. Tijdens deze workshop krijg je als ouder/opvoeder op een luchtige manier inzicht in de invloed van (puber)gedoe op het brein van alle gezinsleden.

di 27 nov

• Goudse School - Nadenken over de kwaliteit van ons leven Bekijk details

4 december 2018, 19:30 t/m 8 januari 2019, 22:00 | Steenlandzaal

Op elke DINGSDAG bespreken we EEN GROOT DING.

04 dec t/m 08 jan

• Robotwerkplaats in de Chocoladefabriek Bekijk details

inloop Robotwerkplaats Van 10:00 tot 13:00 | Chocoladefabriek Gouda

Je kunt op verschillende zaterdagen in de Jeugdwerkplaats terecht voor de Robotwerkplaats.

za 08 dec