Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het complete programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 267)

• ma 03 okt Taalcafé Bekijk details

Van 10:00 tot 11:30 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

De Nederlandse taal is moeilijk. Door veel te oefenen met spreken en lezen gaat het steeds beter. Ook helpen we je met computers en internet.

• di 04 okt Speelcafé Bekijk details

Van 09:00 tot 11:00 | Van Noord, Lekkenburg 1

Iedere dinsdag van 9.00 uur tot 11.00 uur is er een Speelcafé in Van Noord aan de Lekkenburg 1.

• di 04 okt Voorleesochtend in kinderbibliotheek Oosterwei Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week

Om taal te leren zijn kinderen afhankelijk van wat ze om zich heen horen. Hoe meer er thuis gepraat wordt, hoe groter de woordenschat van kinderen. De woordenschat heeft weer invloed op latere leesprestaties. Voorlezen is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met taal.

• di 04 okt iPad-training Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Van Noord, Lekkenburg 1

Een iPad is een slim en handzaam alternatief voor een laptop. Maar veel eenvoudiger voor wie weinig of geen ervaring heeft met de computer. In deze training leert u omgaan met de iPad. We bespreken wat een iPad allemaal kan en hoe u deze naar eigen voorkeur kunt inrichten. U leert wat apps zijn en hoe u die kunt gebruiken en oefenen met het versturen van e-mails (inclusief foto’s) en surfen op het internet. Maar ook hoe u Skype kunt installeren en kunt bellen met uw dierbaren.

• di 04 okt Inloopspreekuur senioren 't Govertje Bekijk details

Van 10:30 tot 12:00 | Elke week

Heb je een vraag over je computer? Iedere dinsdag van 10.30 uur tot 12.00 uur is er een inloopspreekuur in ’t Govertje aan de Ouverturelaan 12 in Gouda.

• di 04 okt Taalhuisspreekuur Chocoladefabriek Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Elke week

Het Taalhuis helpt je bij het leren van de Nederlandse taal. Ook helpen we je met computers en internet.

• di 04 okt Spreekuur IDO Chocoladefabriek Bekijk details

Van 13:00 tot 15:00 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

Tegenwoordig kun je van alles regelen via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig. Kun je wel wat hulp gebruiken? Kom langs in de bibliotheek Gouda. Wij zijn een Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) en helpen je graag.

• 05 okt t/m 16 okt Kinderboekenweek 2022 Bekijk details

5 oktober 2022 t/m 16 oktober 2022

De Kinderboekenweek 2022 heeft als thema Gi-ga-groen! en vindt plaats van 5 tot en met 16 oktober.

• wo 05 okt Voorleesochtend in De Biep Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Elke week | De Biep, Reigerstraat 37 in Gouda

• wo 05 okt Leeskring op B1-niveau Bekijk details

Van 10:00 tot 11:00 | Elke week | Chocoladefabriek, Klein Amerika 20 in Gouda

In een leeskring lees je in een kleine groep een boek op jouw niveau. Er is een begeleider die voorleest. Als je wilt mag je ook zelf hardop lezen. Samen praten jullie over het boek. Leerzaam en gezellig!

Paginanavigatie