Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 26)

• Schrijffabriek Community met Christine Otten Bekijk details

Van 10:30 tot 12:30 | ZOOM

De Schrijffabriek is in 2019 opgezet om aspirant schrijvers te inspireren en motiveren in het schrijfproces. Het programma bestaat uit vier collegeworkshops met in elke les een andere, toonaangevende docent.

zo 16 mei

17 mei 2021 | Elke week

Wil je je Nederlandse taal blijven oefenen tijdens de lockdown? Dat kan in het online Taalcafé van de Bibliotheek Gouda. Elke maandagochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur zit docent Inge Olivier met twee vrijwilligers klaar om via ZOOM allerlei onderwerpen op een gezellige manier te bespreken. In kleine groepjes praat je bijvoorbeeld over vakantie, werk, muziek of sport.

ma 17 mei

• Human Library Bekijk details

Van 13:00 tot 16:00

Een boek laat je kennismaken met andere werelden, andere mensen, andere gedachten. Gaandeweg krijg je er zo meer begrip voor. Dat is ook precies het idee achter de ‘Human Library’, waarbij je een levend boek leent. Levende boeken zijn mensen van vlees en bloed die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Het zijn mensen met een bijzonder (levens)verhaal.

za 22 mei

24 mei 2021 | Elke week

ma 24 mei

• BiebBouwers: bouw een kasteel in Minecraft Bekijk details

1 mei 2021 t/m 24 mei 2021

Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor je: BiebBouwers. Doe ook mee!

01 mei t/m 24 mei

• Informatie over coronavaccinatie Bekijk details

1 mei 2021 t/m 30 juni 2021

In mei en juni krijgen veel mensen een brief over de vaccinatie tegen het coronavirus.

01 mei t/m 30 jun

• Netwerkfabriek Bekijk details

Van 13:00 tot 14:30

Op zoek naar een (andere) baan? De Netwerkfabriek helpt je! Iedere maand is er een workshop waarin je andere werkzoekenden ontmoet en veel tips krijgt. Deelname is gratis.

do 27 mei

• Boekenweek 2021 Bekijk details

29 mei 2021 t/m 6 juni 2021

De 86ste Boekenweek heeft als thema 'Tweestrijd'. Innerlijk conflict en verscheurdheid liggen aan de basis van de menselijke natuur. Ons hart volgt niet altijd ons verstand en de onderbuik ondermijnt nogal eens ons gezonde denkvermogen. Boeken zijn bij uitstek een plek waar deze tweestrijd tot uiting komt.

29 mei t/m 06 jun

31 mei 2021 | Elke week

ma 31 mei

• Spannende Boekenweken Bekijk details

1 juni 2021 t/m 21 juni 2021

Een beklemmend, spannend boek is ideaal om je vakantie mee te beginnen. Van 1 tot en met 21 juni zijn het de Spannende Boekenweken. Deze periode vormt de aftrap van het Zomerlezen.

01 jun t/m 21 jun