Programma & cursusaanbod

In onderstaande agenda vind je het totaal programma en cursusaanbod van de Bibliotheek Gouda.

Resultaat 1 - 10 (van 53)

Van 11:00 tot 12:30 | Drukkerswerkplaats, Chocoladefabriek

Iedere dinsdag (m.u.v. de schoolvakanties) in de Chocoladefabriek - het Seniorweb Computervragenuurtje. Krijg antwoord op al uw computervragen voor 1 euro per halfuur.

di 28 jan

• Aftrap Nationale Poëzieweek door Dichters op Donderdag Bekijk details

Van 20:00 tot 23:00 | De trap, Chocoladefabriek

30 januari is de Nationale Gedichtendag én de aftrap van de Poëzieweek en dat vieren we in de Bibliotheek met Dichters op Donderdag

do 30 jan

• Nationale Voorleesdagen: Voorstelling 'Wolkje' Bekijk details

1 februari 2020 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Speciaal als afsluiting van de Nationale Voorleesdagen speelt Figurentheater Ennadien de voorstelling “Wolkje”, gebaseerd op het prentenboek van het jaar “ Moppereend”. Over een eenzame Mopperwolk, Dierenvriendjes en de Kleuren van de Regenboog. Voor de kleintjes vanaf 2,5 jaar.

za 01 feb

Van 11:00 tot 12:30 | Drukkerswerkplaats, Chocoladefabriek

di 04 feb

• E-book Inloopspreekuur Bekijk details

Van 18:00 tot 20:00 | Grote leestafel bij Kruim

Kom langs voor meer informatie over het lenen van ebooks en/of hulp bij problemen. Dit geldt zowel voor tablets en telefoons als voor ereaders. Neem uw ereader en/of uw laptop mee.

di 04 feb

• Colleges Klassieke Oudheid: Zo verga het de tirannen! Bekijk details

Van 10:00 tot 12:00 | Steenlandzaal, Chocoladefabriek

Zo verga het steeds tirannen! Van Caesar tot Hitler

wo 05 feb

• Klimaat-battle in de Chocoladefabriek Bekijk details

Van 20:00 tot 22:00 | De Trap, Chocoladefabriek

Klimaatgekkies versus ontkenners. Op donderdagavond 6 februari vindt de Goudse klimaat-battle plaats. Onder leiding van Bram van Reeuwijk gaan de gekkies in debat met de ontkenners over de klimaatverandering.

do 06 feb

Van 11:00 tot 12:30 | Drukkerswerkplaats, chocoladefabriek

• E-book Inloopspreekuur Bekijk details

Van 18:00 tot 20:00 | Grote leestafel bij Kruim

• Gouda in de 15e eeuw Bekijk details

Van 20:00 tot 21:30 | Steenlandzaal Chocoladefabriek

De late Middeleeuwen: terwijl het leven aan het hof bloeit, broeit het op het gebied van religie en maakt de introductie van de boekdrukkunst het mogelijk om teksten op ongekende schaal te verspreiden. Tijdens vier colleges komen verschillende aspecten van de laatmiddeleeuwse cultuur aan bod: in West-Europa, in de Lage Landen, maar vooral in Gouda.