• 14 februari 2023

  Op dinsdagavond 14 februari, Valentijnsdag, organiseert de Energiecoöperatie Gouda een hartverwarmende ENERGIEpubquiz in de Chocoladefabriek. Iedereen is die avond welkom om spelenderwijs zijn/haar kennis op het gebied van energie te testen en tegelijkertijd andere energieke Gouwenaars te ontmoeten.

  Lees verder

 • 15 februari 2023

  Ben je leerkracht en / of kinderboekenliefhebber en heb je zin in kinderboekeninspiratie? Tijdens het Kinderboekencafé op 15 februari delen we de leukste en mooiste nieuwe kinderboeken en geven we inspiratie om met die boeken aan de slag te gaan. Te gast is Loes Riphagen, onder andere bekend van 'Coco kan het!'

  Lees verder

 • 15 februari 2023

  Binnenkort verschijnt Hogwarts Legacy. Deze nieuwe game van Warner Bros speelt zich af in de magische wereld van Harry Potter. Je kunt de wijde omgeving rondom Zweinstein verkennen, ruim 100 jaar voordat Harry Potter geboren wordt. Op woensdag 15 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur organiseert de Chocoladefabriek een avond over dit spel! 

  Lees verder

 • 17 februari 2023

  Laat je horen op vrijdag 17 februari. Om 20 uur is er in de Chocoladefabriek 'Pompen of verzuipen': een avond over eerlijke energietransitie. Moeten we minder gaan kopen? Wie betaalt de energiearmoede? Doet Gouda genoeg? En wat doen bedrijven eigenlijk?

  Lees verder

 • in de kinderbibliotheken

  Voorlezen is een uitstekende manier om kinderen kennis te laten maken met taal. Dat doen we dan ook tijdens 'Bieb voor de kleintjes' in onze kinderbibliotheken.

  Lees verder

 • februari, maar en april 2023

  In samenwerking met SeniorWeb geven we cursussen over de digitale wereld, bijvoorbeeld over wachtwoorden, de iPad, Windows en de smartphone. 

  Lees verder

Onze leestips